saltbarmatsal.se - Sekretesspolicy

 

Denna sekretesspolicy har sammanställts för att bättre tjäna de som är oroade över hur deras personligt identifierbara information (PII) används online. PII, som beskrivs i USA: s integritetslagstiftning och informationssäkerhet, är information som kan användas ensam eller med annan information för identifiering, kontakt eller lokalisering av en enskild person, eller för att identifiera en individ i ett sammanhang. Läs vår sekretesspolicy noga för att få en klar förståelse för hur vi samlar, använder, skyddar eller på annat sätt hanterar din personligt identifierbara information i enlighet med vår hemsida.

 

Vilken personlig information samlar vi från de personer som besöker vår blogg, hemsida eller app?

 

När du beställer eller registrerar på vår sida, kan du bli ombedd att ange ditt namn, e-postadress, adress, telefonnummer eller andra detaljer för att hjälpa dig med din upplevelse.

 

När samlar vi in information?

 

Vi samlar in information från dig när du fyller i ett formulär eller fyller i information på vår webbplats.

 

Hur använder vi din information?  

 

Vi kan använda den information vi samlar in från dig när du registrerar dig, köper, anmäler dig för vårt nyhetsbrev, svarar på en undersökning eller marknadsföringskommunikation, surfar på webbplatsen eller använder vissa andra webbplatsfunktioner på följande sätt:

  • Be om betyg och recensioner av tjänster eller produkter
  • Att följa upp dem efter korrespondens (livechatt, e-post eller telefonförfrågningar)

 

Hur skyddar vi din information?

 

Vi använder inte sårbarhetsskanning och / eller skanning till PCI-standarder.

Vi tillhandahåller endast artiklar och information. Vi ber aldrig om kreditkortsnummer.

Vi använder vanliga malware skanning.

Din personliga information finns bakom säkrade nätverk och är endast tillgängligt av ett begränsat antal personer som har särskilda behörigheter till sådana system och är skyldiga att hålla informationen konfidentiell. Dessutom är all känslig / kreditinformation du tillhandahåller krypterad via SSL-teknik (Secure Socket Layer).

Vi genomför en rad säkerhetsåtgärder när en användare lämnar in, skickar in eller åtkomst till sin information för att upprätthålla säkerheten för din personliga information.

Alla transaktioner behandlas via en gateway-leverantör och lagras inte eller bearbetas på våra servrar.

 

Använder vi "cookies"?

 

Ja. Kakor är små filer som en webbplats eller tjänsteleverantör överför till datorns hårddisk via din webbläsare (om du tillåter) som gör det möjligt för webbplatsens eller tjänsteleverantörens system att känna igen din webbläsare och fånga och komma ihåg viss information. Till exempel använder vi cookies för att hjälpa oss att komma ihåg och bearbeta varorna i din kundvagn. De används också för att hjälpa oss att förstå dina preferenser baserat på tidigare eller aktuell webbplatsaktivitet, vilket gör att vi kan erbjuda dig förbättrade tjänster. Vi använder även cookies för att hjälpa oss att sammanställa sammanlagda data om webbplatsstrafik och webbplatsinteraktion så att vi kan erbjuda bättre sajtupplevelser och verktyg i framtiden.

 

Vi använder cookies till:

 

Kompilera aggregerade data om webbplatsstrafik och webbplatsinteraktioner för att kunna erbjuda bättre erfarenheter och verktyg på plats i framtiden. Vi kan också använda betrodda tredjepartstjänster som spårar denna information på våra vägnar.

Du kan välja att din dator varnar dig varje gång en cookie skickas, eller du kan välja att stänga av alla cookies. Du gör det genom dina webbläsarinställningar. Eftersom webbläsaren är lite annorlunda, kolla på din webbläsares hjälpmeny för att lära dig rätt sätt att ändra dina cookies.

Om du stänger av cookies, påverkar det inte användarens upplevelse.

 

Tredjepartsinformation

 

Vi säljer inte, handlar eller på annat sätt överför till din personliga identifierbara information om vi inte ger användarna förhandsanmälan. Detta inkluderar inte webbhotellpartners och andra parter som hjälper oss att driva vår hemsida, bedriva vår verksamhet eller betjäna våra användare, så länge dessa parter är överens om att hålla denna information konfidentiell. Vi kan också släppa information när det är släppt är lämpligt för att följa lagen, tillämpa vår webbplatspolicy eller skydda vår eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.

Däremot kan personuppgifter som inte identifieras som personlig lämnas till andra parter för marknadsföring, reklam eller annan användning.

 

Tredjepartslänkar

 

Vi inkluderar inte eller erbjuder produkter eller tjänster från tredje part på vår hemsida.

 

Google

 

Googles annonseringskrav kan summeras av Googles annonseringsprinciper. De införs för att ge en positiv upplevelse för användarna. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Vi använder Google AdSense Advertising på vår hemsida.

Google, som en tredjepartsleverantör, använder cookies för att visa annonser på vår webbplats. Googles användning av DART-cookien gör att den kan visa annonser till våra användare baserat på tidigare besök på vår webbplats och andra webbplatser på Internet. Användare kan välja bort användningen av DART-cookien genom att besöka sekretesspolicyen för Google Annons och innehållsnätverket.

 

Vi har genomfört följande:

 

  • Demografi och intressen Rapportering

Vi använder tillsammans med tredjepartsleverantörer som Google använd cookies från första parten (till exempel Google Analytics-cookies) och cookies från tredje part (till exempel DoubleClick-cookien) eller andra tredjepartsidentifierare tillsammans för att sammanställa data om användarinteraktioner med annonsvisningar och andra annonsfunktioner som de relaterar till vår webbplats.

 

Välja ut:

 

Användare kan ställa in inställningar för hur Google annonserar till dig med sidan Google Annonsinställningar. Alternativt kan du välja bort genom att gå till sidan för nätverksannonseringsinitiativet Avsluta eller genom att använda Google Analytics Opt-Out Browser-tillägget.

 

Kalifornien Online Privacy Protection Act

 

CalOPPA är den första statens lag i landet för att kräva kommersiella webbplatser och onlinetjänster för att lägga fram en integritetspolicy. Lagens räckvidd sträcker sig långt utöver Kalifornien för att kräva någon person eller ett företag i USA (och tänkbart världen) som driver webbplatser som samlar personligt identifierbar information från Kaliforniens konsumenter för att lägga fram en iögonfallande integritetspolicy på sin hemsida där exakt den information som samlas in och de individer eller företag med vilka den delas. - Se mer på: http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf

 

Enligt CalOPPA godkänner vi följande:

 

Användare kan besöka vår sida anonymt.

När denna sekretesspolicy har skapats lägger vi till en länk till den på vår hemsida eller som minimum på den första viktiga sidan efter att du har angett vår hemsida.

Vår länk för integritetspolicy innehåller ordet "Sekretess" och kan enkelt hittas på sidan som anges ovan.

Du kommer att bli underrättad om ändringar i sekretesspolicyen:

  • På vår sekretesspolicy sida

Kan ändra din personliga information:

  • Genom att maila oss

 

Hur hanterar vår webbplats Spår inte signaler?

 

Vi hedrar Spåra inte signaler och spåra inte, plantera cookies eller använd reklam när en DNT-webbläsarmekanism finns på plats.

 

Kan vår webbplats tillåta beteendespårning från tredje part?

 

Det är också viktigt att notera att vi inte tillåter spårning av spårning från tredje part

 

COPPA (Child Online Privacy Protection Act)

 

När det gäller insamling av personuppgifter från barn under 13 år, sätter föräldrarna kontroll över föräldrarna i Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Federal Trade Commission, Förenta staternas konsumentskyddsbyrå, verkställer COPPA-regeln, som stavar ut vad operatörer av webbplatser och onlinetjänster måste göra för att skydda barns integritet och säkerhet online.

Vi marknadsför inte specifikt för barn under 13 år.

Låter vi tredje part, inklusive annonsnätverk eller plugin-program, samla in PII från barn under 13 år?

 

Fair Information Practices

 

Principerna om rättvisa informationspraxis utgör ryggraden i privatlivsrätten i Förenta staterna och de begrepp som de inbegriper har spelat en viktig roll i utvecklingen av dataskyddslagar runt om i världen. Att förstå principerna om rättvisa praxis och hur de ska genomföras är avgörande för att följa de olika sekretesslagar som skyddar personlig information.

 

För att överensstämma med Fair Information Practices kommer vi att vidta följande responsiva åtgärder om en dataöverträdelse inträffar:

 

Vi meddelar dig via e-post

  • Inom 7 arbetsdagar

Vi håller också med om principen om individuell prövning som kräver att enskilda har rätt att lagligt driva verkställbara rättigheter mot datainsamlare och processorer som inte följer lagen. Denna princip kräver inte bara att individer har verkställbara rättigheter gentemot datanvändare, men också att enskilda personer använder domstolar eller myndigheter att undersöka och / eller åtala att processorer inte överensstämmer.

 

CAN SPAM Act

 

CAN-SPAM Act är en lag som anger reglerna för kommersiell e-post, fastställer krav på kommersiella meddelanden, ger mottagare rätt att få e-postmeddelanden stoppade från att skickas till dem och stavar ut tuffa straff för överträdelser.

 

Vi samlar din e-postadress för att:

 

  • Skicka information, svara på förfrågningar och / eller andra förfrågningar eller frågor

 

För att följa CANSPAM godkänner vi följande:

  • Använd inte falska eller vilseledande ämnen eller e-postadresser.
  • Identifiera meddelandet som en annons på ett rimligt sätt.
  • Inkludera den fysiska adressen till vår verksamhet eller webbplatsens huvudkontor.
  • Övervaka tredjeparts e-postmarknadsföringstjänster för överensstämmelse, om en används.
  • Förhärda opt-out / unsubscribe-förfrågningar snabbt.
  • Låt användarna avbryta prenumerationen genom att använda länken längst ner i varje e-post.

 

Om du vill avbryta prenumerationen från framtida e-postmeddelanden, kan du maila oss på

 

info@saltbarmatsal.se och vi kommer omedelbart ta bort dig från ALL korrespondens.

 

Kontakta oss

 

Om det finns några frågor angående denna sekretesspolicy kan du kontakta oss med hjälp av informationen nedan.

 

saltbarmatsal.se

Hantverkargatan 34

112 21  

Stockholm

086521100

Senast ändrad den 2021/01/28

 _______________________________________________________________________

 

saltbarmatsal.se policy för datahantering och cookies

saltbarmatsal.se respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi kommer att vara helt transparenta med vilken information vi samlar in och varför, och vi kommer skydda den på ett så säkert sätt som möjligt.

saltbarmatsal.se (”Företaget”) policy för personuppgifter beskriver vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte, hur du kan ha kontroll över dina uppgifter samt hur du kan kontakta oss. Denna personuppgiftspolicy gäller när du använder appar, webbsidor och tjänster som ingår under en app eller på en webbplats som ägs av saltbarmatsal.se. Företaget är personuppgiftsansvarig i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att behandling sker enligt gällande lagstiftning.

Här kan du se en sammanfattning över vad som händer på webbplatsen under ditt besök:

Vi spårar kunders webbaktivitet för att kunna tillhandahålla bättre upplevelser både vad gäller användandet av våra webbplatser och tjänster. Detta görs med hjälp utav cookies, dessa cookies innehåller ingen övrig personlig information och informationen används enbart i aggregerad form för statistik.

Vi samlar med ditt samtycke in personuppgifter vid särskilda tillfällen i syfte för marknadskommunikation, produktinformation och kundkommunikation

Vi utför automatisk profilering baserat på webbaktivitet, och din profil kan användas i marknadssyfte

 

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt (dvs. tillsammans med andra uppgifter) kan kopplas till dig, t ex namn, bild, personnummer, IP-adress och mailadress.

Personuppgifter som vi samlar in och hanterar

Saltbarmatsal.se samlar in uppgifterna i första hand direkt från dig som kund. Exempel på personuppgifter vi samlar in är ditt namn, kontaktuppgifter till dig så som mobiltelefonnummer och e-postadress. 

saltbarmatsal.se registrerar, eller kan komma att registrera dina personuppgifter i samband med att du:

  • Är kund hos oss.
  • Besöker vår hemsida eller våra plattformar i sociala medier.
  • Deltar i våra marknadsaktiviteter eller kundundersökningar.
  • På annat sätt kommunicerar med oss, t ex via kontaktformulär.

 

När du kommunicerar med oss

Du kan välja att kommunicera med saltbarmatsal.se på många olika sätt, t.ex. via sociala medier, Kontaktformulär eller samtal och mail.

När du kommunicerar med oss hanterar vi uppgifter som du själv lämnar till oss t ex:

  • Namn och kontaktuppgifter
  • Information om din synpunkt, fråga eller ärende

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • Besvara frågor och hantera ditt ärende, t ex avhjälpa fel, hantera klagomål och frågor om hittegods
  • Leverera beställd information.
  • Förbättra våra tjänster och den information som vi lämnar och publicerar via vår hemsida

Rättslig grund för hanteringen: Vi hanterar dina personuppgifter för vårt och ditt berättigade intresse att hantera ditt ärende (intresseavvägning).

Lagringstid: Vi sparar dina personuppgifter i upp till 12 månader efter avslutat ärende för att säkra spårbarhet i din kommunikation med oss.

När du deltar i marknadsaktiviteter eller kundundersökningar

I samband med marknadsaktiviteter (föreläsningar, tävlingar, kampanjer, inspelning av podcast, etc.) eller i samband med kundundersökningar (enkäter och intervjuer, per telefon) hanterar vi de uppgifter som du lämnar till oss, inklusive namn och kontaktuppgifter.

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • Administrera marknadsaktiviteter eller kundundersökningen, inklusive att återkoppla till dig
  • Skapa reportage och annat material.
  • Informera om och erbjuda dig nya marknadsaktiviteter och kundundersökningar
  • Ta fram statistik från marknadsaktiviteter och kundundersökningar, i syfte att förbättra våra tjänster

Rättslig grund för hanteringen: Vi hanterar dina personuppgifter för vårt och ditt berättigade intresse som beskrivs ovan (intresseavvägning) och med stöd i fullgörande av avtal vid administration av tävlingar. Om vår behandling kräver ditt samtycke, kommer vi att inhämta ditt samtycke innan behandlingen påbörjas.

Lagringstid: Vi sparar som utgångspunkt dina personuppgifter i 1 månad efter avslutad aktivitet.

När du använder saltbarmatsal.se hemsidor

När du besöker våra hemsidor hanterar vi:

  • Uppgifter om hur du integrerar med och använder vår hemsida.
  • Information om dina besök på våra hemsidor, genom så kallade cookies. För mer information om hur vi använder cookies, se Cookies

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • Tillhandahålla digitala verktyg och tjänster
  • Ge dig support.
  • Underhålla, testa och förbättra våra digitala verktyg och tjänster
  • Upptäcka och förhindra säkerhetsangrepp, t ex virusattacker

Lagringstid: Vi sparar dina personuppgifter i 1 månad efter du har använt våra digitala kanaler.

När vi har en skyldighet enligt lag

Utöver vad som beskrivs i punkterna ovan hanterar vi i vissa fall dina personuppgifter när vi är skyldiga enligt lag, t ex på grund av vår bokföringsskyldighet, eller vid begäran från myndighet.

Rättslig grund: När vi hanterar dina personuppgifter på grund av att vi är skyldiga enligt lag gör vi det med stöd i en rättslig förpliktelse.

 

HUR SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Din integritet är viktig för oss och därför sätter vi säkerheten i fokus. Vi vidtar åtgärder för att skydda dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen samt etablerade riktlinjer för informationssäkerhet. Detta innebär att vi har rutiner och regler kring dataskydd, t ex att vi skickar dina uppgifter på ett säkert sätt och säkrar att personalen endast har tillgång till de uppgifter de behöver för att utföra sitt arbete. Vi loggar dessutom händelser i våra IT system och arkiverar data utan sökbarhet när dina personuppgifter måste lagras en längre period (t ex enligt bokföringslagen).

 

Insamling med samtycke

Genom att du fyller i ett samtyckesformulär på hemsidan (t.ex. prenumerera på nyhetsbrev, ta del av erbjudanden mm.) så samtycker du till att dina personuppgifter (ex. ditt namn, telefonnummer och e-postadress) får användas i det syfte som exponeras i anslutning till där du ombeds fylla i dina personuppgifter.

När du besöker vår hemsida får du även valet att acceptera eller avböja att vi får använda cookies, både så kallad förstaparts och tredjepartscookies. Sådana cookies följer dig och ditt surfbeteende i syfte att kunna erbjuda dig marknadsföring som baseras på ditt beteende.

 

Hur vi använder insamlad information

saltbarmatsal.se behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan samt för de eventuella ytterligare ändamål som anges vid insamling tidpunkten:

  • För att fullgöra beställningar av tjänster via en av de plattformar som erbjuds av saltbarmatsal.se.

  • För att möjliggöra god kundservice och uppföljning, som att hantera dina förfrågningar, rätta felaktiga uppgifter eller skicka information som du har begärt t.ex. Nyhetsbrev, offerter eller dylikt.

  • Uppgifter om beställning av tjänster lagras och analyseras, samt ligger till grund för erbjudanden och rabatter samt marknadsföring av både generell och riktad

  • För att kunna administrera kundprofiler, genomföra analyser samt marknadsundersökningar;

  • För systemadministration och för att ta fram statistiska data om våra användares beteende och mönster. Detta kan inte identifiera någon enskild person utan sker på aggregerad nivå;

  • För att genom analys av användares beteende på våra webbplatser och utveckla, leverera och förbättra våra produkter och tjänster.

  • Personuppgifter används även vid analys för att utföra segmentering/profilering, för att kunna utveckla riktade erbjudanden och tjänster

  • För att kontakta dig via e-post eller post om andra erbjudanden, kampanjer eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig, observera att du när som helst kan tacka nej till denna marknadsföring;

  • För att kunna ge dig relevanta rekommendationer, erbjudanden och anpassade tjänster baserat på vad andra med liknande beteendemönster har intresserat sig för, vad du har valt för tjänst, tittat på och visat intresse för.

  • För att hjälpa oss att utveckla vår webbplats och för att förbättra din användarupplevelse av de plattformar som erbjuds av saltbarmatsal.se.

  • För att skicka viktiga meddelanden som kommunikation om förändringar i våra villkor och policyer;

 

 

Information som kan lämnas ut till tredjeparts leverantörer

Vi kan dela med oss av information till andra företag som behandlar data på våra vägnar för att vi ska kunna utföra våra tjänster. Detta kan t.ex. handla om analys, distribution, leverans eller andra tjänster för att upprätthålla och tillämpa våra användarvillkor och leveransvillkor. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess.

saltbarmatsal.se samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield överenskommelsen mellan EU och USA.

 

Tredje part

  • Hosting-

Loopia AB

Kopparbergsvägen 8

722 13 Västerås

Loopia AB är det bolag som tillhandahåller oss våra hostingtjänster. De kan enbart komma i kontakt med dina personuppgifter om du vill stå som ägare på en webbplats som har tillhandahållits genom oss.

 

Wp Forms LLC 

Vi använder Wp forms för att både vi och du som kund skall kunna kontakta oss. Vi raderar information på avslutade ärenden varje månad. 

 

Facebook messenger

Man kan även kontakt oss via Sociala medier, och även här raderar vi information på avslutade ärenden varje månad. 

 

  • Bokföring & Revision 

 

Om cookies

saltbarmatsal.se använder så kallade cookies på sina webbplatser. En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare. Vi använder cookies av tekniska skäl och för att underlätta användarupplevelsen av saltbarmatsal.se webbtjänster. Cookies används även för att mäta trafiken på vår webbplats och för statistik. Vill du veta mer se vår Cookie policy

Rättslig grund, lagring och gallring av personuppgifter

I och med att du lämnar uppgifter till saltbarmatsal.se ger du din tillåtelse till att företaget registrerar och lagrar uppgifter om vilken tjänst du köpt samt behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Som legal grund för behandling kommer saltbarmatsal.se att hänvisa till uppfyllande av Avtal, Rättslig Förpliktelse eller Samtycke. Om företaget använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endast att göras i de syften som angetts ovan.

Observera att du närsomhelst kan återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss, för kontaktuppgifter se rubriken  kontakta oss.

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. saltbarmatsal.se kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss. Uppgifter gallras ut då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring för de ändamål som de har samlats in för. Viss information kan behållas längre då det krävs pga andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess.

Dina rättigheter och val

Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna i nästa avsnitt.

  • Tillgång till dina personuppgifter – du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter och ett utdrag över vilka uppgifter som behandlas
  • Begära rättelse – du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade
  • Begära att raderas – du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter borttagna
  • Invända mot behandling som stödjer sig på vårt berättigade intresse och mot behandling för direktmarknadsföring– du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter eller att behandlingen begränsas
  • Rätt till dataportabilitet – du har rätt att kräva att personuppgifter flyttas från oss till ett annat företag, myndighet eller organisation. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.

Om du vill veta mer om dataskyddslagstiftningen och dina rättigheter kan du läsa mer här http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

Om du skulle anse att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi dig att kontakta oss, se avsnittet kontaktuppgifter nedan. Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet.

 

 

Länkar till andra webbplatser

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbplatser, hemsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. När dina personuppgifter delas med en mottagare som är självständigt personuppgiftsansvarig, t ex en myndighet, en bank, eller annan webbplats gäller mottagarens integritetspolicy och information om personuppgiftshantering.

 

Kontakta oss

Saltkaret ab (org. nr. 556571-2048) Registrerat i Sverige med registreringsadress: Hantverkargatan 34 122 21 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter hanteras, kontakta oss genom ett e-postmeddelande  till:

info@saltbarmatsal.se

Övriga kontaktdetaljer:

08 652 11 00

Vid kontakt önskar vi att du uppger ditt namn, adress, e-post, telefonnummer i tillägg till ditt ärende. Svar kommer att skickas till din e-post.

 

 

Denna informationstext uppdaterades senast den 28 januari 2021 och kan komma att ändras. Om vi gör väsentliga ändringar i texten kommer vi meddela dig senast 30 dagar innan ändringarna sker genom att publicera en ny version på vår webbplats.